Wie en hoe

Muziek voor baby’s? Jazeker, muziek voor baby’s. Onderzoek heeft immers aangetoond dat muziek kinderen helpt om motorische, sociale, cognitieve en zintuiglijke vaardigheden op te bouwen. Met name in de eerste drie levensjaren zijn kinderen ontvankelijk voor stimulering van hun muzikale vaardigheden. Ze hebben een gevoelig oor, en laten zich positief beïnvloeden door muziek. Lustr en Matilde Castro produceren daarom Matilde’s babyconcerten.

Matilde Castro is een absolute autoriteit op het gebied vanOLYMPUS DIGITAL CAMERA
muzikale stimulering bij jonge kinderen. Zij ontwikkelde de Luistergoed-methode, die het idee volgt dat kinderen muziek leren zoals ze leren praten. Deze methode is gebaseerd op verschillende bekende muzikale onderwijsmethodes, zoals onder meer Orff, Suzuki, Ward en Gordon (Music Learning Theory).

Matilde’s babyconcerten creëren een ervaring waarin voorstelling en workshop bij elkaar komen. Baby’s worden blootgesteld aan de verschillende elementen van de taal van muziek. Een feest voor oog en oor voor de allerkleinsten. Een voorstelling die de allerkleinsten prikkelt, reactie uitnodigt en stimuleert. Ouders worden op een speelse en inspirerende manier uitgedaagd om de creativiteit van hun kind te stimuleren, zodat ze het muziekleerproces van hun kinderen actief kunnen begeleiden. Door in de wereld van Matilde te stappen geven ouders hun baby en zichzelf een cadeau voor het leven.

De wereld van Matilde is liefdevol, hoog van kwaliteit, zorgzaam en duurzaam. Voor veel ouders staan deze vier elementen centraal in de opvoeding van hun kind. De wereld van Matilde stopt niet bij de deur van het theater, maar gaat verder. Rondom Matilde’s babyconcerten zijn er workshops te organiseren en er zijn leermaterialen te ontwikkelen. De app is daar een mooi voorbeeld van.

Lees hier een uitgebreid interview met Matilde Castro